Test – batoane energizante PowerBar Bella Italia, cu aromă mai puțin dulce

În nesfârșita noastră căutare de support în timpul unei curse mai lungi descoperim o varietate de produse pentru nutriție sportivă care ajută organismul să reziste sau să aibă performanțe mai bune în timp. Însă de cele mai multe ori aceste produse sunt fie dulci fie extrem de dulci, ceea ce le face și destul de greu de consumat. Așadar ne bucurăm când mai găsim și ceva cu gust sărat sau măcar apropiat. Oricum nu foarte dulce.

Din această categorie fac parte și batoanele PowerBar Bella Italia recent lansate în 2017. Potrivit descrierii de pe etichetă, noile batoane au aromă de tomate, dar aduce puțin și cu pizza. Totuși luat la modul general, gustul este tot dulce însă mai puțin dulce. Motivul se află în lista de ingrediente unde, printre altele, avem: suc de mere, struguri, sfeclă și curmale, fulgi de cartof și ovăz, piure de tomate și pudră de tomate, condimente, oțet de mere și sare. Așadar o combinație interesantă de ingrediente dulci și sărate care la final oferă batonului un gust dulce-sărat, evident. Este mult mai ușor de consumat după ce ai dat pe gât și câteva geluri din acelea, ultra dulci. Oricum, merită încercat și cred că va fi apreciat de majoritatea.


PowerBar Bella Italia este un baton destinat a fi consumat înainte sau în timpul efortului. Spre deosebire de celelalte batoane PowerBar din gama NewEnergize, Bella Italia conține de două ori mai mult sodiu, adică 200 mg. Asta înseamnă că electroliții tăi sunt înlocuiți nu doar prin hidratarea cu lichide ci și din acest baton. Sodiul este foarte important pentru momentele când faci sport pentru că organismul tău îl va folosi pentru buna funcționare a sistemului muscular și nervos. Este în același timp responsabil și cu menținerea nivelului optim de lichide în diferite zone din corpul tău.

Informații nutriționale / baton
Energie 734 kJ / 173 kcal
Grăsimi / din care saturate 0,9 g / 0,2 g
Carbohidrați / din care zaharuri 37 g / 20 g
Fibre 2,3 g
Proteine 3 g
Sare 0,5 g
Sodiu 200 mg